0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Alternatif tedavi biyoenerji

Evrensel yaşam enerjisi anlamına gelen biyoenerji, depresyon gibi psikolojik sorunlar başta olmak üzere, tansiyon, safra kesesi, kalp, diyabet ve karaciğer gibi birçok hastalığın şikayetlerini azaltır. 

Biyoenerji, evrensel yaşam enerjisi anlamına gelmektedir. Vücuda pozitif enerjinin aktarılması, negatif enerjinin çekilmesi esasına dayanır. Aslında biyoenerji, herkeste bulunan bir enerjidir ancak bu enerjinin başkalarına aktarılması, uzun yıllar süren bir eğitimi gerektiren, deneyimli terapistlerin, kendisine doğuştan bu yeteneğin bahşedildiği kişilerin yapabileceği bir uygulamadır. Depresyon gibi psikolojik sorunlar başta olmak üzere, tansiyon, safra kesesi, kalp, diyabet ve karaciğer gibi birçok hastalığa çare olan 'biyoenerji', uzman ellerde yapıldığında olumlu sonuçlar verir. Ancak hekimlere sorulduğunda, biyoenerji terapisi hakkında maalesef tatmin edici bir cevap alınamamaktadır.   

VÜCUTTAKİ ETKİSİ

Biyoenerji uygulayan terapiste  “Biyoenerjist” denilmektedir. Canlı cansız tüm varlıkların bünyesinde ve çevresinde frekanslar mevcut olup şifacıların yetenek ve algılarıyla yüzyıllardır bilinmekte olan bu alanlar, etkilenmeye, düzeltilmeye çalışılmaktadır. Günümüz teknolojisi bu enerji yoğunluklarını tespit etmekte zorlanmamaktadır. Terapi işin içine girince, biyoenerji terapisi, canlılar üzerinde uygulanan yaşama dönük, sağlık ve canlılık akımıdır diyebiliriz. Uygulandığında ruhsal ve bedensel mutlulukla sonuçlanan bir terapidir.  

FİZİKSEL SORUNLAR

Biyoenerji, frekanslar ve enerjik dalgalar halinde devamlılığı olan döngüsel bir hayat akımıdır. Evrende yer alan tüm unsurların, hayat hareketlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi, bu akımın dengede sürdürülmesine bağlıdır. Bir atomun elektronlarının çekirdek etrafındaki yörüngelerindeki hareketleri de aynı mantıkla izah etmek doğru olur. Yörüngesinden sapmış bir elektronun ne denli tehlike oluşturabileceğini bilmek rahatsız edici bir durumdur. İşte canlılar aleminde de, normal dengesi bozulmuş bir enerji döngüsünün ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklara yol açması da gayet doğal bir sonuçtur. Günümüzde özellikle Amerika’da, 30 bin biyoenerji uzmanı bulunmaktadır. Bunların çoğunun ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrasında tıp doktorlarıyla birlikte çalıştıklarını Prof. Dr. Mehmet Öz’ün “Şifayı Yüreğinde Ara” kitabından öğrenmiş bulunmaktayız.  

KÖK ÇAKRASI

Kuyruk sokumu ve üreme organları civarındadır. Tıkanması durumunda, cinsel organlar ve böbreküstü bezleri etkilenir. Fiziksel anlamda diz, bacak sorunlarına, bağırsak problemlerine; psikolojik olarak da korku, kibir ve güven eksikliğine neden olur. 

Çakralar ve hastalıklarla bağlantıları

Çakralar vücut enerji sisteminin odak bölgeleridir. Her biri, vücudumuzdaki belli bölüm ve sistemle irtibatlıdır. Eğer çakralar bloke olmuş veya zarar görmüşse vücutta bağlı bulunduğu bölümler bundan etkilenerek enerjiyi alamaz. Enerji döngüsü bozulmuş ise çakraların bağlı olduğu organlarda rahatsızlıklar oluşur. Vücudun nasıl bir kan dolaşımı varsa ve bunu damarlar yapıyorsa bir de can dolaşımı vardır ve bunu da çakralar yapar.  

ENERJİ FREKANSLARI

Biyoenerji terapisi, bedene biyoenerjik enerji frekanslarının yansıtılması, aktarılması suretiyle insan bedeninin yeniden dengeye oturtulması metodudur. Enerji şifası, insan vücudunda bulunan tüm hücreleri canlandırarak, ruhsal ve fiziksel olarak güçlendiren bir terapi yöntemidir. Tıbbı tedavilerin yerine geçecek alternatif bir uygulama olmayıp aksine ruhsal ve bedensel hastalıklarda tedaviye katkı sağlayan bir yöntemdir. 

Alt karın çakrası 

Göbeğin alt kısmındadır. Tıkanması durumunda karaciğer, dalak, bağırsaklar, böbrekler ve cinsel salgı bezleri etkilenir. Alt sırt bölgesi ağrıları, diyabet, apandisit; psikolojik anlamda tiryakilik, paranoya, kıskançlığa sebep olur.  

Boğaz çakrası  

Boğazın ortasındadır. Tıkanması durumunda, boğaz ve tiroit bezleri etkilenir. Fiziksel anlamda bronşit, tiroit, duyma sorunları; psikolojik anlamda duygusuzluk, değişkenlik, gücü kötüye kullanma gibi sorunlara sebep olur.  

Alın çakrası  

İki kaşın ortasındadır. Tıkanması durumunda gözler, beyin ve hipofiz bezi etkilenir. Fiziksel anlamda parkinson, felç, beyin tümörleri; psikolojik anlamda dengesizlik, kararsızlık, hayal kırıklığı gibi sorunlara sebep olur.  

Taç çakrası  

Kafatasının en üst noktasındadır. Tıkanması durumunda beyin, sinir sistemi ve epifiz bezi etkilenir. Gelişim bozukluğu, sinirsel rahatsızlıklar; psikolojik olarak da depresyon, kafa karışıklığı ve sıkıntıya sebep olur.  

Kalp çakrası  

Kalp civarındadır. Tıkanması durumunda akciğer ve kalp fonksiyonları ve timüs bezini etkiler. Akciğer ve kalp rahatsızlıklarına, yüksek tansiyon, alerji; psikolojik  anlamda keder, nefret, sevgi yetersizliği, sevgi alışverişinde güçlük çekme sorunlarına sebep olur. 

Göbek çakrası  

Göbeğin iki parmak üstündedir. Tıkanması durumunda dalak, karaciğer, safra kesesi ve pankreas etkilenir. Ülser, kolon ve bağırsak sorunları, kolit, safra taşları; psikolojik anlamda kızgınlık, mükemmelliyetçiliğe sebep olur. 

Prof. Dr. Nurettin Lüleci Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX